Akademija Intellectus logo

MISIJA

Udruženje građana Akademija Intellectus formirano je u februaru 2015. godine. Nastanak ovog udruženja rezultat je potrebe mladih, visoko obrazovanih ljudi  za promjenom u Bosni i Hercegovini demokratizacijom društva. Akademija Intellectus upravo nastoji okupiti  visoko obrazovane ljude koji će svojim znanjem dati doprinos društvu i širiti svoj uticaj u istom.

Nezaposlenost mladih predstavlja veliki problem čije posljedice ovo uduženje nastoji ublažiti. Akademija Intellectus je mjesto gdje mladi ljudi, pohađajući kvalitetne i korisne edukacije i kurseve, mogu steći nova znanja te usavršiti postojeća  znanja koja bi im povećala mogućnosti nalaženja posla. Također pristupom Akademiji Intellectus pojedinac postaje dio veće mreže u kojoj se šanse ostvarivanja njihovih ciljeva znatno povećavaju.

Intellectus predstavlja svojevrstan spoj  iskustva i mladosti,  dok  mladi akademski građani predstvaljaju srž i pokretačku snagu udruženja, udruženje je počastvovano i počasnim članovima; grupi priznatih i iskusnih stručnjaka iz oblasti bankarstva, poduzetništva i ostalih djelatnosti – članovi koji prenošenjem svoje ekspertize i učestvovanjem u radu Intellectusa žele doprinjeti ciljevima ove organizacije.


VIZIJA

Vizija Akademije se bazira na principu “vještinom do zaposlenja”. Misljenja smo da u BiH jos uvijek ima dovoljno prostora za pokretanje vlastitog biznisa, kao i za prosirenje spektra profesionalnih vještina kod individualaca s direktnim ciljem ostvarivanja većih šansi za zaposlenje. Akademija je usmjerena na podsticanje I stvaranje poduzetničke kulture, poduzetničkog načina razmišljanja I ponasanja u svakodnevnom zivotu.

Kroz komercijalne kao I  besplatne programe, edukacije, I kurseve cije su ciljne grupe individualci od 10 do 50 godina starosne dobi, ukljucujuci I preduzeca, Akademija nastoji poboljsati vjestine I znanje kandidata/ članova koji su sustinski potencijalni biznismeni ili zaposlenici, kao I unaprijediti s druge strane kulturu I generalno poslovanje preduzeca. Na taj nacin Akademija ciljano djeluje na kvalitetan razvoj trenutnog trzista BiH. Akademija Intellectus će nastojati unaprijediti poduzetnički duh BiH društva, odnosno unaprijediti poslovanje postojecih preduzeća kroz svoje iskusne predavače.

Na ovaj način Akademija ce takodjer obezbjediti kvalitetne alate I vjestine kandidatima za samozapošljavanje, a samim tim I svakog kandidata ili člana udruženja uciniti sto konkurentnijim na trzistu rada, a sa druge strane inkorporirati zapadnjački mentalitet poslovanja u postojece kompanije sto ce direktno pruziti kvalitetnije prilike za zaposlenje.